WordPress siteyi hızlandırma önerileri
WordPress siteyi hızlandırma konusuna girmeden önce, wordpress sitesi neden yavaşlar, neden ağır açılır, sitenizin ilk günkü hızını kaybetmemesi için nelere dikkat etmelisiniz bunların başlıca nedenlerini ve çözümlerini sizlere anlatmak çok daha doğru olacaktır.

Bu yazımız tamamen wordpress ile yeni tanışan, ilk site deneyimi yaşayan arkadaşlar için hazırlanmıştır. Web sitemin hızı düştü, sitem yavaş açılmaya başladı demeden önce alabileceğiniz tedbirler nelerdir öncelikle bunlardan başlayım.
1- Çok Sayıda Tema Yükleme
Yeni site sahibi olan herkes (Bende dahil) en çok yaptığı hataların başında tema yükleme işlemi gelmektedir. 10larca tema yüklersiniz, beğenmezseniz kaldırırsınız, yeniden başka tema yüklerseniz derken bu döngü baya uzun sürer. Her ne kadar temayı kaldırıp silseniz de temalara ait bazı dosyalar silinmez ve sunucunuzda birikir. Biriktikçe de yük ağırlaşır ve web sitenizin yavaşlamasına neden olur. Tavsiyem siteyi kurduktan sonra temanızı detaylı şekilde araştırmak ve çok fazla yükleme kaldırma işlemi yapmadan bir tanesinde karar kılmak. 50+ En İyi Kişisel Ücretsiz Blogger WordPress Temaları
2- Boyutları Büyük Resim Yükleme
Web sitenizde yazdığınız makalelerde kullanacağınız resimlerin boyutuna dikkat edin. 25Kb dan fazla olmamasına özen gösterin. Kilobaytı yüksek resimler makalenizin açılış hızını düşürecektir. Buda sitenizin Seo açısından olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir. Hızlı site her zaman 1-0 önde başlar. Peki resim boyutu ve kilobaytı nasıl küçültülür onu öğrenelim.
- Resminizi Paint’de açarak boyutunu 550×300 değerlerine yakın olacak şekilde ayarlamaya çalışın. Bunu yapmak için Yeniden boyutladır sekmesine tıklayarak, Yatay kutusuna 65 civarlarında bir değer girip Tamam deyin.
- Resim boyutunu daha da küçültmek için hizmet veren resim sıkıştırma sitelerinden de yardım alarak Kilobaytı iyice küçültmeye çalışın. Resim sıkıştırma sitesi ↗
3- Çok Sayıda Eklenti Kurma
Eklentilerde tıpkı temalar gibi çok sayıda yüklenip kaldırılmamalı. Aktif kullanılan eklenti sayısı da 5 veya 6 olmalı (Benim fikrim). Aktif eklenti sayısının çok olması, epeyce eklenti yükleme ve kaldırma yapılması gibi durumlar web sitenizin hız problemi yaşamasında etkin rol alacaktır. Aşağıda kendi sitelerimde kullandığım 4 eklentiyi paylaşıyorum. Size de kullanmanızı kesinlikle öneririm.
- Really Simple SSL
- Yoast SEO
- LiteSpeed Cache
- Akismet Anti-Spam
4- Hosting Seçimi
Hosting seçimi de önemli faktörler arasındadır. Fiyatı uygun diye aldığınız hosting hizmetinden dolayıda siteniz yavaş açılma sorunu yaşayabilir. Hosting olayı bu işin can damarıdır. Barındırıcı hizmetinizi kesinlikle kaliteli bir firmadan almanızı şiddetle tavsiye ederim. En iyi hosting firmaları
5- WordPress Site Hızı Nasıl Ölçülür
Web site hızını öğrenmemiz için hizmet sunan hız testi sitelerini kullanarak hem hızımızı hem de yavaşlamaya neden olan etkenleri görebiliriz. Bir diğer önemli husus ise hız taraması yaparken hem sitenizin ana sayfasını hem de alt sayfaları taramalısınız.
Bu iki site işimizi fazlasıyla görecektir. Site hızınız 60’ın altın da ise duruma bir el atma zamanı yaklaşıyor demektir. Tabi siteyi hızlandırmak sizi aşan bir durum olduğu için ücret karşılığında sitenizi ilk günkü hızına taşıyacak kişiler mevcut.
6- WordPress Siteyi Hızlandırma Eklentileri (Cache)
Son olarak wordpress sitenizin hızlanmasında katkısı olacak bazı cache eklentileri mevcut. Bu eklentiler arasından birini seçerek kurup aktifleştirin. Sonrada kurmuş olduğunuz eklentinin adını googleye yazarak nasıl ayarlanır diyerek eklentinin ayarlarını yapın.
Faydalı Olacak Yazılar
- WordPress admin paneline nasıl girilir? Admin paneline giriş için url linki
- Düzenleyici beklenmeyen bir hatayla karşılaştı (Kesin çözüm)
- Universal Analytics mülkü oluşturma ve izleme kodunu ekleme
- En İyi Hazır Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları
- En hızlı En kolay WordPress Kurulumu – Resimli Anlatım
- Makalelerinizi Güçlendirecek Yüksek Çözünürlük Fotoğraf Siteleri Ücretsiz ve Üyeliksiz
- Com uzantılı site açmak
- Şirket internet sitesi kurma
- Kişisel Blog Nedir? Blog Yazarı Ne Demek? Ne İşe Yarar Nasıl Açılır?
- 50+ En İyi Kişisel Ücretsiz Blogger WordPress Temaları
- En iyi hosting firmaları 2022
- WordPress site kurma fiyatları 2022
- Siteye reklam ekleme (Resimli Anlatım)
- Google adsense ile para kazanmak isteyenler buraya
- WordPress ile haber sitesi yapmak
- WordPress Kategori Sayfası Ekleme Silme ve Düzenleme
- WordPress tema editleme işlemi
- Site Kurmak İçin Gerekenler Neler
- Hosting olmadan site kurulur mu
- Web Sitesi Kurmak Zor mu
- Domain Aldıktan Sonra Site Nasıl Kurulur
- Kendi sitemi kurmak istiyorum
- WordPress kalıcı bağlantı değiştirme işlemi
- Web sitesi kurmak için bilinmesi gerekenler
- WordPress yazılardaki ve yorumlardaki bir kelimeyi toplu değiştirme